Priručnik za sigurno rukovanje i primjenu za zaštitu bilja

Ministarstvo poljoprivrede objavljuje Priručnik za sigurno rukovanje i primjenu sr...

AGRO KREDITI ZA ČLANOVE HRVATSKE POLJOPRIVREDNE KOMORE

 Ako ste član Hrvatske poljoprivredne komore u OTP banci vas očekuju posebni ...

Projekt "AgVenturers"

  Projekt „AgVenturers – motivacija i edukacija nezaposl...

  • Priručnik za sigurno rukovanje i primjenu za zaštitu bilja

  • AGRO KREDITI ZA ČLANOVE HRVATSKE POLJOPRIVREDNE KOMORE

  • Projekt "AgVenturers"

Nalazite se:  

NAJBOLJA ORGANIZACIJA JE COPA-COGECA 20 Svibanj 2015

COPA-COGECA je NAJBOLJA ORGANIZACIJA u Bruxellesu u kategoriji hrana/poljoprivreda/potrošači!

APCO Insight, u suradnji s portalom EurActiv, napravili su istraživanje o učinkovitosti organizacija. Po rezultatima istraživanja, COPA COGECA je proglašena NAJBOLJOM ORGANIZACIJOM u kategoriji hrana/poljoprivreda/potrošači u Bruxellesu.

COPA-COGECA je krovna institucija HRVATSKE POLJOPRIVREDNE KOMORE. Predstavlja ujedinjeni glas poljoprivrednika i poljoprivrednih zadruga u EU. Zastupa 28 milijuna poljoprivrednika i ustraje u zastupanju problema te zahtjeva poljoprivrednika i zadruga u EU u namjeri ostvarivanja snažne poljoprivrede.

Više...
E-mail Ispis PDF
 

PRIRUČNIK ZA ZELENO PLAĆANJE 19 Svibanj 2015

 „Zeleno plaćanjeje novi obvezni oblik poticaja koji se uvodi od 2015. u obliku godišnjeg plaćanja po prihvatljivom hektaru, kao postotak ukupne vrijednosti osnovnog plaćanja. Ovim se poticajem želi potaknuti održivi razvoj poljoprivrede, a podrazumijeva primjenu raznolikosti usjeva, održavanja trajnih travnjaka i održavanja ekološki značajnih površina na poljoprivrednom gospodarstvu.

Kako je plaćanje za poljoprivredne prakse prihvatljive za klimu i okoliš, odnosno za zelene prakse jedna od najsloženijih novosti u programu izravnih plaćanja, donosimo vam priručnik koji detaljno objašnjava i nastoji prikazati što znači Zeleno plaćanje za vasU priručniku možete pronaći detaljnija objašnjenja za:

1. Jedinstveni zahtjev

Više...
E-mail Ispis PDF
 

II. Međunarodni susret oplemenjivača i EUCARPIA 18 Svibanj 2015

II. Međunarodni kongres oplemenjivača bilja i EUCARPIA konferencija (Europsko udruženje za istraživanja na polju oplemenjivanja bilja) Odjel za ulja i proteinske kulture

Poštovani,

Najavljujemo II. Međunarodni kongres za oplemenjivanje bilja i EUCARPIA konferencija (Europsko udruženje za istraživanja na polju oplemenjivanja bilja) odjela za ulja i proteinske kulture koja će se održati od  1.-5. studenoga 2015. godine u  Antalya, Turska.

Više...
E-mail Ispis PDF
 

HPK SA ČELNICIMA GORSKOGA KOTARA O CIJENI VODE 15 Svibanj 2015

Dana 11.5.2015. godine u Ravnoj Gori održan je sastanak na inicijativu HPK PGŽ o temi cijena vode za poljoprivredna gospodarstva u Gorskom  kotaru.

Na sastanku su bili nazočni načelnici i gradonačelnici općina i gradova GK, dožupan gosp. Petar Mamula, predstavnici distributera vode, Komunalac-Delnice d.o.o., Vode Vrbovsko i Čabar, te ravnatelj Centra za brdsku poljoprivredu PGZ i predstavnici HPK Željko Mihelić i Igor Turk.

Više...
E-mail Ispis PDF
 


Stranica 4 od 61

Facebook HPK

Partneri HPK

  

  

Korisni linkovi