AGRO KREDITI ZA ČLANOVE HRVATSKE POLJOPRIVREDNE KOMORE

Ako ste član Hrvatske poljoprivredne komore u OTP banci vas očekuju posebni kredit...

Priručnik za sigurno rukovanje i primjenu za zaštitu bilja

Ministarstvo poljoprivrede objavljuje Priručnik za sigurno rukovanje i primjenu sr...

VODIČ KROZ ZAKUP U 6 KORAKA

OPĆENITO O ZAKUPU 1. Poljoprivredno zemljište u vlasništvu ...

  • AGRO KREDITI ZA ČLANOVE HRVATSKE POLJOPRIVREDNE KOMORE

    Četvrtak, 17 Srpanj 2014 08:37
  • Priručnik za sigurno rukovanje i primjenu za zaštitu bilja

    Četvrtak, 04 Rujan 2014 11:32
  • VODIČ KROZ ZAKUP U 6 KORAKA

    Ponedjeljak, 06 Listopad 2014 08:51
Nalazite se:  

Agencija za poljoprivredno zemljište - listopad 07 Studeni 2014

Prenosimo obavijest Agencije za poljoprivredno zemljište koja je u listopadu ove godine raspisala sedam javnih poziva za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u ukupnoj površini od 1065,337 ha. Detaljnije na http://www.zemljiste.mps.hr/…/agencija-za-poljoprivredno-z…/

E-mail Ispis PDF
 

Javna rasprava o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu 07 Studeni 2014

Na snazi je Zakon o poljoprivrednom zemljištu (Narodne novine, broj 39/13), koji se primjenjuje od 11. travnja 2013. godine. Primjena Zakona u praksi pokazala je da postoje zapreke koje usporavaju proces raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske, stoga je u Ministarstvu poljoprivrede pokrenut postupak izmjene i dopune toga Zakona, u cilju sprječavanja negativnih posljedica do kojih bi došlo ukoliko se ne bi omogućilo reguliranje zakonitog raspolaganja te stavljanja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države u funkciju korištenja u što kraćem roku, radi dovršetka upisa poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države u ARKOD sustav.

Više...
E-mail Ispis PDF
 

Komentari Europske komisije

Radna verzija Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. upućena je na odobrenje u Europsku komisiju 16. srpnja 2014. godine.

Sukladno pravilima postupanja, Europska komisija procijenila je dostavljeni prijedlog te je Ministarstvo 23. listopada 2014. godine službeno zaprimilo komentare Europske komisije.

Ukupno je zaprimljeno 377 komentara, od kojih je glavnina usmjerena na traženje boljeg objašnjenja pojedinih poglavlja, ali i boljeg povezivanja prepoznatih potreba i predloženih rješenja.

Također, kako je cijelo sedmogodišnje razdoblje usmjereno na očuvanje okoliša, 30% programskih sredstava, i Republiku Hrvatsku se traži bolje pojašnjenje svih mjera i poduzetih aktivnosti za očuvanje okoliša. Ministarstvo zaprimljene komentare smatra konstruktivnim, te usmjerenim na podizanje kvalitete Programa, bez narušavanja osnovnih ciljeva ruralnog razvoja RH, a koja su postavljena u poslanom prijedlogu. Ministarstvo će, uzimajući u obzir traženo, izraditi revidirani program te isti dostaviti u Europsku komisiju.

Kako bi se cijeli postupak usvajanja programa ubrzao Ministarstvo je pristalo da svi komentari i odgovori na iste budu dostavljeni u Europsku komisiju na engleskom jeziku.

Više o komentarima možete naći na http://www.mps.hr/…/RURAL…/20%20-%20113%20Komentari%20EK.pdf

Ažurirano ( Srijeda, 29 Listopad 2014 13:53 )
E-mail Ispis PDF
 

Dani jabuka 27 Listopad 2014

U sklopu manifestacije u organizaciji Regionalne Veletržnice Rijeka - Matulji, Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske poljoprivredne komore i Hrvatske voćarske zajednice "Dan domaće jabuke i proizvoda od jabuka", obiteljska poljoprivredna gospodarstava iz raznih dijelova Hrvatske, predstavila su raznovrstan asortiman koji je privukao stotine zadovoljnih kupaca. 

Na štandovima su posjetitelji mogli kupiti domaće prirodne sokove od jabuke bez konzervansa, ili u raznim kombinacijama – sa ciklom, cimetom, ili koprivom, po cijeni od 10 do 15 kuna za litru, jabučni ocat, marmelade i džemovi, rakije, svježe jabuke koje su se prodavale po cijeni od 5 kuna za kilogram, štrudle i savijače, te čips od jabuke u nekoliko okusa, s cimetom ili đumbirom po cijeni od 6 kuna.
Prodavači su bili zadovoljni odazivom, a zadovoljstvo nisu skrivali direktor Regionalne veletržnice Rijeka – Matulji Thierry Randisi i predstavnici HPK koji su se složili da bi uskoro trebale uslijediti slične manifestacije posvećene različitim namirnicama.

E-mail Ispis PDF
 


Stranica 4 od 47