AGRO KREDITI ZA ČLANOVE HRVATSKE POLJOPRIVREDNE KOMORE

 Ako ste član Hrvatske poljoprivredne komore u OTP banci vas očekuju posebni ...

Projekt uP_running

U 2015. godini, Hrvatska poljoprivredna komora zajedno s nekoliko partnera iz zema...

Vijesti iz organizacije Copa Cogeca

Glavni tajnik organizacije Copa i Cogeca, g. Pekka Pesonen, za njemačku televiziju...

  • AGRO KREDITI ZA ČLANOVE HRVATSKE POLJOPRIVREDNE KOMORE

  • Projekt uP_running

  • Vijesti iz organizacije Copa Cogeca

Nalazite se:  

Vijesti iz organizacije Copa Cogeca 27 Listopad 2016

Glavni tajnik organizacije Copa i Cogeca, g. Pekka Pesonen, za njemačku televiziju progovorio je o teškoj situaciji na tržištu mlijeka. Niske cijene i visoki troškovi proizvodnje doveli su do poteškoća u ovom sektoru. Naglasio je važnost zadruga kako bi se pomoglo proizvođačima pri stjecanju boljih cijena. Kako europska tako i svjetska proizvodnja mlijeka bilježi pad proizvodnje. Od lipnja, cijene su malo u porastu, dijelom zbog kineske potražnje, no poljoprivrednici još uvijek ne vide pozitivne pomake.

Više...
E-mail Ispis PDF
 

Prodaja poljoprivrednog zemljišta 27 Listopad 2016

Na temelju odredbe članka 50. stavka 3. Zakona o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine", broj 39/2013) i članka 38. stavak 2. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine", broj 48/15) Agencija za poljoprivredno zemljište objavljuje obavijesti o podnesenom valjanom zahtjevu za prodaju izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području: općine Dubrava, grada Petrinje, općine Oprtalj, općine Nova rača k.o. Račanski Kozarevac i općine Nova Rača. 

Više...
E-mail Ispis PDF
 

Dopis upućen ministru vezan za isplatu potpora 26 Listopad 2016

Hrvatska poljoprivredna komora uputila je ministru poljoprivrede, g. Tomislavu Tolušiću, prijedlog vezan za isplatu potpora. U nastavku teksta možete pročitati upućeni prijedlog:

Poštovani ministre Tolušiću,

U prethodnom razdoblju isplata potpora nije bila pregledna. Proizvođači nisu jasno dobivali informaciju po kojoj osnovi su im isplaćene potpore i na koji način su one izračunane. Slijedom navedenog, od velike je važnosti kako bi proizvođači planirali proizvodnju, jasno definirati za koje potpore se isplaćuje avans i u kojem postotku. Način isplate i pojašnjenja ne bi trebala obuhvatiti samo fiksne iznose tj. isplatu po hektarima već i prema pravima na plaćanje.

Više...
E-mail Ispis PDF
 

Obavijest o prodaji poljoprivrednog zemljišta 26 Listopad 2016

Agencija za poljoprivredno zemljište objavljuje obavijesti o podnesenom valjanom zahtjevu za prodaju izravnom pogodbom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Grožnjan, grada Rovinja, općine Tar-Vabriga, grada Poreča, općine Kaštelir-Labinci te grada Umaga. Rok za dostavu zahtjeva je 15 dana računajući od prvog idućeg dana nakon objave ove Obavijesti na mrežnoj stranici Agencije za poljoprivredno zemljište. 

Više o ovoj obavijesti čitajte na stranicama Agencije za poljoprivredno zemljište: http://www.zemljiste.mps.hr/novosti/natjecaji/obavijest-o-prodaji-izravnom-pogodbom-25.-listopada-2016/

E-mail Ispis PDF
 


Stranica 4 od 79

Facebook HPK

Partneri HPK

  

     

 

 

Korisni linkovi