VODIČ KROZ ZAKUP U 6 KORAKA

OPĆENITO O ZAKUPU 1. Poljoprivredno zemljište u vlasništvu ...

Priručnik za sigurno rukovanje i primjenu za zaštitu bilja

Ministarstvo poljoprivrede objavljuje Priručnik za sigurno rukovanje i primjenu sr...

AGRO KREDITI ZA ČLANOVE HRVATSKE POLJOPRIVREDNE KOMORE

Ako ste član Hrvatske poljoprivredne komore u OTP banci vas očekuju posebni kredit...

  • VODIČ KROZ ZAKUP U 6 KORAKA

  • Priručnik za sigurno rukovanje i primjenu za zaštitu bilja

  • AGRO KREDITI ZA ČLANOVE HRVATSKE POLJOPRIVREDNE KOMORE

Nalazite se:  

COPA-COGECA - pregled stanja na tržištu 07 Siječanj 2015

Stanje na tržištu u sektorima voća, povrća, svinjogojstva, govedarstva, te mljekarstva. 

SEKTOR SVINJSKOG MESA
EU 28 proizvodi 22.3 milijuna tona svinjskog mesa s prosječnom samodostatnošću od 110% dok se 10% proizvodnje izvozi. Europska proizvodnja svinjskog mesa se smanjila posljednjih par godina s 22.9 mil. tona (2011.) na 22.3 mil. tona (2013.) zbog ograničenja na proizvodnju u EU. Proizvođači svinjetine također se bore sa posljedicama ruske zabrane uvoza svinja i svinjskih proizvoda iz cijele EU.

1. Situacija na tržištu
EU prosječno izvozi 800 000 t svinjskog mesa u Rusiju. To je oko 1.4 milijarde eura, tj. 24 % ukupne vrijednosti izvoza svinjskog mesa EU. Najveći izvoznici su Njemačka, Danska, Španjolska, Francuska, Nizozemska i Poljska te opskrbljuju rusko tržište sa skoro 625 000 tona ili 80% izvoza EU u Rusiju.
Tijekom ljetnog perioda cijena je ostala elastična, jer su proizvođači pohranili velike količine određenih proizvoda kao što su mast i iznutrice za koje nije bilo moguće pronaći drugo tržište. Većina proizvoda namijenjenih za rusko tržište je zamrznuta kao što su meso, mast i iznutrice.
Posljednjih tjedana bilježi se značajan pad cijena mesa i trenutno su ispod prosječnih vrijednosti cijena 2009.-2013. godine.

Više...
E-mail Ispis PDF
 

Tjedne obavijesti naše krovne organizacije Copa-Cogeca 27 Prosinac 2014

 

PRIORITETI LATVIJSKOG PREDSJEDNIŠTVA U 2015.

Kada Latvija 01.01.2015. preuzme predsjedništvo Vijeća Europske unije, glavni prioriteti će se odnositi na poboljšanje konkurentnost EU kroz promicanje aktivnosti koje pozitivno utječu na rast, ulaganje i zapošljavanje. U poljoprivrednom sektoru prioriteti se odnose na budućnost sektora mljekarstva, provedbu nove ZPP 2015.-2020., stabilizaciju prihoda poljoprivrednika, napredak u prijedlogu za zdravlje životinja i službene kontrole, zdravlje biljka i šuma. Napredak trgovine i daljnji razvoj, kao i slobodna trgovina između EU i SAD-a su također glavni prioriteti za vrijeme predsjedavanja Latvije. „Podržavamo brzo provođenje glavnih pregovora Komisije vezano za transatlantsku trgovinu i investicijsko partnerstvo sa SAD-om dok će dogovor jačati naše poslovne veze. Trgovački dogovor EU i Japana također mora napredovati“, izjavio je latvijski ministar vanjskih poslova Edgars Rinkēvičs. Predsjedništvo će se također fokusirati na promicanje zdravog stila života. Glavni fokus će biti na prehrambenoj politici, točnije „okus djetinjstva“, prehrambene navike djece i mladih ljudi. Planiraju započeti raspravu tijekom visoko značajne konferencije koja će se održati tijekom veljače u Rigi na temu „Zdrav stil života: Prehrana i fizička aktivnost za djecu i mlade ljude u školama“. Copa-Cogeca također radi na ovome i planira održati radionicu o načinima kako spriječiti pretilost te promicati zdravu prehranu.

Više...
E-mail Ispis PDF
 

Predavanje u Vukovaru 05 Prosinac 2014

Predsjednik HPK Mato Brlošić, održao je predavanje na poljoprivrednom forumu u Vukovaru na temu "KAKO DO SNAŽNE PREGOVARAČKE POZICIJE HRVATSKOGA SELJAKA". 

Prezentaciju s predavanja možete pogledati u nastavku: KAKO DO SNAŽNE PREGOVARAČKE POZICIJE HRVATSKOGA SELJAKA 

E-mail Ispis PDF
 

Predavanje 04 Prosinac 2014

Poštovani/poštovane,

u Velikoj Gorici, dana 27. siječnja 2015., u organizaciji Poslovnog dnevnika i Grada Velike Gorice te Zagrebačke županije i sa 30. siječnjem 2015., u organizaciji Poslovnog dnevnika i Grada Koprivnice te Koprivničko-križevačke županije održat će se BESPLATNE cjelodnevne edukacije za male i srednje poduzetnike, obrtnike i OPG-e. 

Kako su seminari besplatni, mogu ih pohađati samo oni koji se pravovremeno registriraju jer je broj mjesta u dvoranama ograničen. Zato vas pozivamo da čim prije pregledate programe i osigurate svoje mjesto na edukacijama koje vam mogu pomoći u poslovanju. Ako želite pomoći svojim kolegama, poznanicima, poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ima svog kraja, proslijedite im ovu informaciju kako bi se mogli prijaviti i besplatno sudjelovati na edukacijama. Manifestacija započinje otvorenjem Poslovnog uzleta i predstavljanjem uspješnih priča lokalnih poduzetnika.Održat će se na Pučkom otvorenom učilištu, Zagrebačka 37, Velika Gorica ili Svilajska 6, Koprivnica, a otvorit će jeministar poduzetništva i obrta Gordan Maras uz gradonačelnike gradova održavanja Poslovnog uzleta.

Registrirajte se odmah, a za dodatne informacije zovite nas ili nam pišite na 01 6326 000 i 6326 021 i/ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

E-mail Ispis PDF
 


Stranica 4 od 51

Facebook HPK

Partneri HPK

  

  

Korisni linkovi