VODIČ KROZ ZAKUP U 6 KORAKA

OPĆENITO O ZAKUPU 1. Poljoprivredno zemljište u vlasništvu ...

Priručnik za sigurno rukovanje i primjenu za zaštitu bilja

Ministarstvo poljoprivrede objavljuje Priručnik za sigurno rukovanje i primjenu sr...

AGRO KREDITI ZA ČLANOVE HRVATSKE POLJOPRIVREDNE KOMORE

Ako ste član Hrvatske poljoprivredne komore u OTP banci vas očekuju posebni kredit...

  • VODIČ KROZ ZAKUP U 6 KORAKA

  • Priručnik za sigurno rukovanje i primjenu za zaštitu bilja

  • AGRO KREDITI ZA ČLANOVE HRVATSKE POLJOPRIVREDNE KOMORE

Nalazite se:  

Tjedne obavijesti naše krovne organizacije Copa-Cogeca 27 Prosinac 2014

 

PRIORITETI LATVIJSKOG PREDSJEDNIŠTVA U 2015.

Kada Latvija 01.01.2015. preuzme predsjedništvo Vijeća Europske unije, glavni prioriteti će se odnositi na poboljšanje konkurentnost EU kroz promicanje aktivnosti koje pozitivno utječu na rast, ulaganje i zapošljavanje. U poljoprivrednom sektoru prioriteti se odnose na budućnost sektora mljekarstva, provedbu nove ZPP 2015.-2020., stabilizaciju prihoda poljoprivrednika, napredak u prijedlogu za zdravlje životinja i službene kontrole, zdravlje biljka i šuma. Napredak trgovine i daljnji razvoj, kao i slobodna trgovina između EU i SAD-a su također glavni prioriteti za vrijeme predsjedavanja Latvije. „Podržavamo brzo provođenje glavnih pregovora Komisije vezano za transatlantsku trgovinu i investicijsko partnerstvo sa SAD-om dok će dogovor jačati naše poslovne veze. Trgovački dogovor EU i Japana također mora napredovati“, izjavio je latvijski ministar vanjskih poslova Edgars Rinkēvičs. Predsjedništvo će se također fokusirati na promicanje zdravog stila života. Glavni fokus će biti na prehrambenoj politici, točnije „okus djetinjstva“, prehrambene navike djece i mladih ljudi. Planiraju započeti raspravu tijekom visoko značajne konferencije koja će se održati tijekom veljače u Rigi na temu „Zdrav stil života: Prehrana i fizička aktivnost za djecu i mlade ljude u školama“. Copa-Cogeca također radi na ovome i planira održati radionicu o načinima kako spriječiti pretilost te promicati zdravu prehranu.

Više...
E-mail Ispis PDF
 

Predavanje u Vukovaru 05 Prosinac 2014

Predsjednik HPK Mato Brlošić, održao je predavanje na poljoprivrednom forumu u Vukovaru na temu "KAKO DO SNAŽNE PREGOVARAČKE POZICIJE HRVATSKOGA SELJAKA". 

Prezentaciju s predavanja možete pogledati u nastavku: KAKO DO SNAŽNE PREGOVARAČKE POZICIJE HRVATSKOGA SELJAKA 

E-mail Ispis PDF
 

Predavanje 04 Prosinac 2014

Poštovani/poštovane,

u Velikoj Gorici, dana 27. siječnja 2015., u organizaciji Poslovnog dnevnika i Grada Velike Gorice te Zagrebačke županije i sa 30. siječnjem 2015., u organizaciji Poslovnog dnevnika i Grada Koprivnice te Koprivničko-križevačke županije održat će se BESPLATNE cjelodnevne edukacije za male i srednje poduzetnike, obrtnike i OPG-e. 

Kako su seminari besplatni, mogu ih pohađati samo oni koji se pravovremeno registriraju jer je broj mjesta u dvoranama ograničen. Zato vas pozivamo da čim prije pregledate programe i osigurate svoje mjesto na edukacijama koje vam mogu pomoći u poslovanju. Ako želite pomoći svojim kolegama, poznanicima, poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ima svog kraja, proslijedite im ovu informaciju kako bi se mogli prijaviti i besplatno sudjelovati na edukacijama. Manifestacija započinje otvorenjem Poslovnog uzleta i predstavljanjem uspješnih priča lokalnih poduzetnika.Održat će se na Pučkom otvorenom učilištu, Zagrebačka 37, Velika Gorica ili Svilajska 6, Koprivnica, a otvorit će jeministar poduzetništva i obrta Gordan Maras uz gradonačelnike gradova održavanja Poslovnog uzleta.

Registrirajte se odmah, a za dodatne informacije zovite nas ili nam pišite na 01 6326 000 i 6326 021 i/ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

E-mail Ispis PDF
 

Sastanak u Europskoj komisiji 04 Prosinac 2014

Predstavnik HPK g. Nenad Kantoci sudjelovao je na sjednici Odbora za vino u krovnoj organizaciji Copa-Cogeca i Grupi civilnog dijaloga (sektor za vino) Europske komisije. Na odborima se raspravljalo o trgovinskim odnosima u EU i izvan nje, novim načelima proizvodnje, štetama i problemima u proizvodnji grožđa i vina, označavanju vina – etiketi EU, zdravstvenom aspektu proizvodnje vina uz kontrolu ostataka pesticida, Regulativama 1169, 607,609,1308/2013,555/2008,479/2008 te o ekološkom vinu u kojem kupci ne žele ni najmanje ostatke pesticida. U programu za razdoblje od 2015.-2018.-2021. raspravljalo se o marketingu, obnovi vinograda, investiranju, destilaciji vina, zelenoj berbi, te o inovacijama u vinogradarsko-vinarskom sektoru. Raspravu su uglavnom vodili predstavnici zemalja s najvećom proizvodnjom vina u EU (Italija, Francuska, Španjolska i Njemačka).

 

 

 

E-mail Ispis PDF
 


Stranica 4 od 51

Facebook HPK

Partneri HPK

  

  

Korisni linkovi