AGRO KREDITI ZA ČLANOVE HRVATSKE POLJOPRIVREDNE KOMORE

Ako ste član Hrvatske poljoprivredne komore u OTP banci vas očekuju posebni kredit...

Priručnik za sigurno rukovanje i primjenu za zaštitu bilja

Ministarstvo poljoprivrede objavljuje Priručnik za sigurno rukovanje i primjenu sr...

VODIČ KROZ ZAKUP U 6 KORAKA

OPĆENITO O ZAKUPU 1. Poljoprivredno zemljište u vlasništvu ...

  • AGRO KREDITI ZA ČLANOVE HRVATSKE POLJOPRIVREDNE KOMORE

    Četvrtak, 17 Srpanj 2014 08:37
  • Priručnik za sigurno rukovanje i primjenu za zaštitu bilja

    Četvrtak, 04 Rujan 2014 11:32
  • VODIČ KROZ ZAKUP U 6 KORAKA

    Ponedjeljak, 06 Listopad 2014 08:51
Nalazite se:  

Natječaj za zapošljavanje

Hrvatska poljoprivredna komora raspisuje natječaj za prijam osoba na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa za radno mjesto:

1. STRUČNI/A SURADNIK/ICA, 1 izvršitelj/ica

Odjel za Regionalni razvoj

Uvjeti:

- završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski ili poslijediplomski stručni/znanstveni studij iz područja agronomije ili veterine,

- znanje engleskog jezika,

- poznavanje rada na računalu.

Više...
E-mail Ispis PDF
 

Raspisan natječaj za mjeru 5, podmjeru 5.2. 07 Listopad 2014

Raspisan je natječaj za potporu za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima. Dodjela sredstava provodit će se sukladno uvjetima propisanim Pravilnikom o provedbi mjere 05 »Obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti«, podmjere 5.2. »Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. 
Na natječaj se mogu prijaviti fizičke i pravne osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava sukladno Zakonu o poljoprivredi, a koje su prijavile svoju štetu Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta i kojima je poplava uništila najmanje 30% poljoprivrednog potencijala. 

Više...
E-mail Ispis PDF
 

VODIČ KROZ ZAKUP U 6 KORAKA 06 Listopad 2014

OPĆENITO O ZAKUPU

1. Poljoprivredno zemljište u vlasništvu države daje se u zakup putem javnog poziva na rok od 50 godina.

2. Poziv za zakup raspisuje se prvenstveno za katastarske čestice koje čine proizvodno-tehnološke cjeline, površine najviše do 100 hektara.

2.1. Dokumentacija i zahtjevi podnose se prvenstveno za proizvodno-tehnološke cjeline.

3. Sudionik poziva za zakup može biti:

Više...
E-mail Ispis PDF
 

Natječaj za podmjeru 5.2. za Vukovarsko-srijemsku županiju 06 Listopad 2014

Natječaj za Podmjeru 5.2 za Vukovarsko-srijemsku županiju iz Programa ruralnog razvoja – „Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je prvi natječaj za mjeru iz Programa ruralnog razvoja koji se financira sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Natječaj za Podmjeru 5.2 iz Programa ruralnog razvoja – „Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“ objavljen je u petak, 03. listopada 2014. u Narodnim novinama 118/14, a odnosi se na fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstva s područja Vukovarsko-srijemske županije.

U okviru ove mjere poljoprivrednici će moći ostvariti do 100% potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala koje im je u poplavama stradalo, što uključuje: sanaciju zemljišta, izgradnju objekata, popravak ili kupnju poljoprivredne mehanizacije, nabavu domaćih životinja te sadnju višegodišnjeg bilja. Potpora se može dobiti i za troškove konzultanata, sudskih vještaka te za izradu studije izvedivosti, geodetskih podloga i elaborata. Potpora se može ostvariti samo za troškove (račune) koji su nastali nakon podnošenja zahtjeva za potporu Agenciji za plaćanja i koji se nalaze na Listi prihvatljivih troškova. Nakon što poljoprivrednici dokažu namjensko korištenje sredstava kroz račune u sklopu zahtjeva za isplatu te nakon što Agencija provede administrativnu kontrolu i kontrole na terenu slijedi isplata potpore. Korisnici mogu zatražiti isplatu predujma u iznosu od 50% od odobrenih sredstava, nakon što Agencija donese Odluku o dodjeli sredstava.

Tekst Natječaja

Natječaj je otvoren 30 dana od objave u Narodnim novinama, a sve potrebne materijale i informacije možete preuzeti na http://www.mps.hr/default.aspx?id=12998.

Za više informacija i pomoć možete se obratiti:

Savjetodavna Služba
Nada Matić, dipl.ing.agr
Vladimira Nazora 8, Drenovci
tel: 032/862-804, e.mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Hrvatska poljoprivredna agencija
Josip Šumanovac, dipl.ing.
Trg J.Runjanina 1, Vinkovci
tel: 032/304-306, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Uredovni dani za Gunju u organizaciji Savjetovane službe i Hrvatske poljoprivredne agencije su utorak i četvtak od 9 do 12 sati, u prostorijama općine Gunja, Vladimira Nazora 97.

E-mail Ispis PDF
 


Stranica 4 od 46